Havermoutkoekjes
13-01-2023
Oma's recept van havermoutkoekjes. Mijn broers en ik genoten als mijn mama ze bakte. Ook mijn kinderen zijn er nu dol op. Momenteel maak ik ze in een glutenvrije en zuivelvrije versie.
Smaakvolle koekjes, eenvoudig te bereiden
Wat heb je nodig:
500g glutenvrije havermout
300g ongeraffineerde kokosolie
300g kokosbloesemsuiker
300g glutenvrij havermeel
4 bio-eieren
Laat de kokosolie smelten. Haal van het vuur en meng de havermout erdoor.
Mix de eitjes met de suiker en voeg nadien het havermeel toe. Zorg dat er een glad mengsel ontstaat.
Voeg het mengsel toe aan de havermout en roer goed om.
Laat het geheel even afkoelen in de frigo zodat het een stevig geheel wordt.
Vorm de koekjes en leg ze op een bakplaat.
Bakken op 160° gedurende 25 minuten (hete lucht).
Smakelijk!
Hartelijke groet,
Catherine